Followers

Tuesday, August 17, 2010

Eiman dah pandai turun katil!

Salam,

Personally, kenapa Acik nak ajar Eiman turun katil? Sebelum ni, kami memang tidur kat katil. Tapi lepas kuar berita ada baby mati jatuh apartment tingkat 3 masa parent tengah tido beberapa bulan lepas, Acik dan Abang sepakat untuk tanak pakai katil, dan tidur kat tilam je. Bukan apa, Acik pun duk apartment, bila jadi berita camtu memanglaa tak dapat lari dari terpikir..Things like those could happen to us..Nauzubillah..Mintak dijauhkan..

Sejak Eiman aktif memanjat sini sana, Acik risau sangat. Yela, dalam masa 5 minit je dia dah bleh climb tangga rumah Tok Mama dia sampai atas. Memang laju betul. Tapi tak pandai turun plak tu. Memang kami sangat risau, takut2 dia jatuh. Pastu, kebetulan pulak masa sembang2 dengan Tok Aunty Eiman (my mum's neighbour), she advised me to teach Eiman climb down katil once Eiman dah mula nak panjat2. Dia kata, bila baby tau turun katil, dia akan pandai turun tangga, sofa and everything, plus can increase baby's confidence level also.

So, I did. And surprisingly Eiman masters within a week!! Good Job Baby!! Mama sangat bangga dgn Eiman...! Bravo!! Weee!!!

Hari ni Acik nak share video Eiman belajar turun katil. Mula2 ajar memang kejam gila, sampai nangis2 Eiman tanak. Dia tak confident sebab bila juntai kaki kat bawah katil dia rasa cam takde apa nak support dia. Tapi selepas seminggu ajar, Alhamdulillah...Eiman dah masters turun naik katil.

So, video ni diambik masa Eiman umo 10 bulan aritu. Cute sangat bila dia jatuh terduduk..Hihi..Er, sorry sebab gelap. Video ni diambik masa awal pagi & Acik pakai hp je uols..


video


Ni pulak video-video selingan. Amboi, sampai dua! Hihi. Saja-saja je..


video




video
Maaf atas ketelengan anda ye.. ;p

5 comments:

  1. dpt tau tok mama & atok abis la eiman..heheheh.xsabar nk jmpe eiman 2weeks lg..

    ReplyDelete
  2. Eh, Tok Mama & Atok tau laa Eiman dah terer turun katil..Nanti kt jumpa okeh? Blaja rajin2..

    ReplyDelete
  3. Nak kene ajar Zarif turun katil gak ler..
    At least, if die nak turun, takdela die main terjun jerk...

    ReplyDelete
  4. Itu laa Kak Dayanne, mula2 kita akan ingat nak ajar baby ni susah..Tapi sebenarnya, senang. Otak baby kan fresh, dia senang pick-up..Nanti Zarif dah pandai turun katil, akak takde laa risau sangat. Start dengan katil, nanti dia akan automatically apply cara yg sama utk turun tangga, sofa and benda2 tinggi yg lain. Good Luck!

    ReplyDelete
  5. kitorang pun tido atas tilam ja. dolu2 takut si kenit ni jatuh katil tapi skang dah terbiasa laks. hehehe

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete