Followers

Wednesday, April 28, 2010

IKLAN : Eiman jual tudung

Aritu Acik jalan2 kat Kompleks PKNS Shah Alam...


Sekali jumpa gerai ni...


Waah...Anak Mama bisnes tudung seh!!


Cayalahhh Eiman..







Sekian, entry pendek yg tak bermakna..

Selamat berhujung minggu..Awal lagi? Taklah, esok (Khamis, 29 hb) Acik da start cuti dah.. Nak balik Perlis. Sepupu nak tunang 1 Mei ni..

Camnelah agaknya Eiman travel jauh2...Kalau takde Eiman dalam 7hrs direct, dah ada Eiman ni bape pulah jam laa ek..?

Doakan perjalanan kami selamat, pegi dan balik..

Will update more next month (next week! ;p)

Dadidaaa~


EIMAN JUMPA IKAN!!

Salam,

Ahad lepas (25/04/10) Acik & family kecilku telah pegi ke Akuarium kat Tasik Shah Alam - Sebelah Wet World. Sebenarnya boleh laa kata tetiap minggu Acik & family gi sini. Kami sgt suka jalan2 bawak Eiman round Tasik Shah Alam ni. Part of introducing to his social life laa..Takdelaa terperuk je..Atau pun ke shopping mall aje..Tu bkn social life Eiman, tu Mama Eiman punya social life..Hihi..

Slalu jalan2 area akuarium ni, tak penah lak bawak Eiman masuk dalam. Padahal akuarium ni laa tempat Acik slalu angkut kawan/anak buah/sedara mara Acik yg datang dari jauh time cuti skolah. Ni Papa Eiman punya idea laa nk bawak Eiman dtg sini..

Acik malas bebel panjang, sila enjoy gambar2 di bawah ye.. =)



Minum dulu anak ye...Nnti pi tengok ikan xleh dah..Mama malu dengan ikan tu..



Dah sampai..



Spesis air pertama Eiman tengok kat sini - Arapaima Gigas..Bapaklaa sebesar lembu binatang ni..Lagi besar dari Acik..



Tengok ikan orang kaya slalu bela...Sekor dekat 7 rat..Kalau bela mau puluh2 ekor kan?? Waa juta-juta-juta tuuuu...Haiihh orang kaya..



Ni pun ikan orang kaya..Yg kat gambar tu laa yg RM22888.00 tu...Yg 7 riban tu dia menyorok..Same je pun rupa dia, jantina je lain..



Eiman tengah menelaah, kenape benda bergerak ni kerumun kat dia..



Jalan nak gi tempat ikan besar2 gajah..dan ikan2 eksotik..pose kejap kat jambatan kecik. Yg kat belakang tu sangkar burung. Ada 2 ekor merak (jantan betina). Yang jantan tu, kembangkan ekor dia, takde bulu..dah macam penyapu lidi dah Acik tengok. Kesian. Gambar tak dpt snap. Jauh.



Patin ni nampak cam kecik, sebab kamera murah je..Hohoho..Tapi, besor peha ni yeop!! Abang, lalu x nak makan kalau I buat masak gulai masam feveret Abang tu?? I buat yg albino tu..Nak???



Ni nama dia Kelisa gajah.. Sekor ni harga lagi mahal dari Perodua Kelisa uols..



Ni pulak, Kelisa Bengkok...Dalam tank ni, smua kelisa pun bengkok2 belaka (but it doesn't mean that they are gay tau..Hahahaha!)



Kesian pari ni cacat..Spesis sama dgn yg blakang tu. Harga puluh riban laa..



Ni pulak Kelisa sumbing..Penah tengok?? Ha, tengoklaa..



Ni pulak, special untuk uols...Ikan ape tah..Geli mat-mat-mat Geli mat!!! Sekor RM38 tau! Mau??

Sebenarnya banyak lagi ikan2 kat sini. Masuk free je uols...So, yang mana duk area Shah Alam tu, mailaa dtg sini.. Best tau bawak anak2 dtg sini. Acik dulu masa takde anak pun suka dtg sini. kami mmg suka gi sini..

Sekian entry ikan untuk hari ini..

Wassalam..

Daa~

ENTRY CEMPAKA RIMBA

Salam All,

Dah seminggu tak update blog, Acik bz laa..

Uols per cer?Hopefully smua citer yg best2 lah yek..

Dalam bulan 4 ni, dah 2 kali Acik pi lunch dgn Cik Gee kat Cempaka Rimba..Restoren ni kat PKNS Bangi. Yg mana org area Bangi/Serdang/Kajang ni maybe tau laa ye..Yg taktau tu, xpelah..Buat2 nak amek tau ajelah yek? Hihihi...

Yg pasti, kami makan dgn menu ala2 couple..Ala, nasik putih 2, tomyam campur, ayam Bamia (Sedap!!), kerabu mangga, telur dadar...

Best gak makan kat sini, lauk sedap..servis cepat..tempat pun selesa..

Recommended laa untuk sesape yg suka masakan panas di waktu tengahari..busan seh asik nasik campur je tetiap hari.. ;p

So, enjoy da pict!

Daa~


Ni masa mula2 kitorang datang try makan kat sini..


Hari Jumaat - during Friday break, menu terhad sebab tukang masak pi solat Jumaat. Bagus kan konsep cenggini??


Tu haa, kerabu mangga-besar2 dia potong (dok dap sgt!).. Yg depan kat sebelah telur tu laa Ayam Bamia..Sedap tau! Tomyam dia so-so laa..Sebab buke ore Klate yg masak <-- Gee royak!


Ape2 pon, habis licin langsai semua tak tinggal apa pun ok...

Acik terlupa transfer gambar lain..Will upload more pict lay-tah... okay??


Tuesday, April 20, 2010

AKSI SUAMI MITHALI CONTEST

Salam all,

Acik join contest lagi!!
Jalan-jalan bloghopping tdi terjumpa laa blog Ummi Sofiyyah yang membawa Acik ke blog penganjur, iaitu Ummu Anis.

Mula-mula tu mmg takmo join laa, sebab malas nak godek2 gambar. Pastu teringat ade gaklaa beberapa gambar yang berkaitan dgn temanya, suami mithali..Dalam hati Acik ni, ade gak laa terdetik, asyik contest yg bertemakan Papa je!! Tak aci tau..! Tapi nk wat camne...saat2 Acik manja2 dgn Eiman, takde photographer or paparazzi datang capture banyak2 moment tu..Time Abang, Aciklaa jurufoto tak rasmi nya..Hahaha..

So, inilaa hasilnya. Gambar sempoi ni diambil masa Acik dalam pantang. Tugas jaga baby ni memanglaa di tangan abang. Acik pantang kat rumah Mama Acik, tapi dah kata ayahanda bonda smua berkerjaya, Acik kira pantang sengsorang jugaklaa..

Eiman time pantang kalau hari siang akan tido (tapi mudah terjaga!Very d sensitip!) dan malam hari dia berjaga..So, Acik agak stress laa masa tu. Nasib baik Abang banyak tolong. Pagi petang siang malam Abang sedia tolong Acik tak kira masa..Thanks Abang! Hanya Allah yang dapat membalas segala pengorbanan Abang. Ma sayang Abang selama-lamanya, no matter what..


And the lucky picture is.....


Nama Mama : Norzareen Mashral
Nama Papa : Sabarudin Noh
Nama Baby : Sohayl Eiman Sabarudin
Tarikh Lahir Baby : 09 September 2009
Email : nor_zareen@yahoo.com

Ape? Tak nampak ke'mithali'an nye??? Oklaa ni kan, Ummu Anis kan??? Hehehe..
Untuk lebih me'mithali'kan ke'mithali'an Abang, tengoklaa video ni...


video

Amacam? Mithali x?

So, uols ade tak gambar2 suami mithali uols??Kalau ade, jemput laa join ye..Tarikh tutupnya lambat lagi..30 April ni.. So, startlaa godek2 gambar encik hubby uols ye..Lagi ramai, lagi meriah tau..Pakat2 mai ramai2 kat SINI.

Sekian, sampai jumpa lagi. Daa~

Monday, April 19, 2010

I WILL SURVIVE


A multitasking mom I am..



Being a dutiful wife, breastfeeding mother, a-click-away daughter, struggling student - what a task!



But I tried to enjoy every single drop of it



Fighting with time, money and stress every second of my life



I juggle everything - trying to do the best, being the best.
For the one I love

.

.

Because I knew
.

.


I WILL SURVIVE



At first I was afraid I was petrified
Kept thinking I could never live without you by my side
But then I spent so many nights thinking how you did me wrong
And I grew strong and I learned how to get along

And now your back, from outta space
I just walked in to find you here with that sad look upon your face
I should have changed that stupid lock I should have made you leave your key
If I'd have known for just one second you'd be back to bother me

Go on now go walk out the door
Just turn around now cuz your not welcome anymore
Weren't you the one who tried to hurt me with goodbye
Did ya think I'd crumble
Did ya think I'd crumble did ya think I'd lay down and die
Oh no not I, I will survive
Oh as long as I know how to love I know I'll stay alive
I've got all my life to live I've got all my love to give
I'll survive I will survive Hey Hey

It took all the strength I had not to fall apart
And tried so hard to mend the pieces of my broken heart
And I spent Oh so many nights just feeling sorry for myself
I used to cry, but now I hold my head up high

And you see me..somebody new,
I'm not that chained up little person still in love with you
And so you felt like dropping in and just expect me to be free
But now I'm saving all my loving for someone who's loving me

Go on now go walk out the door
Just turn around now cuz your not welcome anymore
Weren't you the one who tried to break me with goodbye
Did ya think I'd crumble did ya think I'd lay down and die

Oh no not I, I will survive
Oh as long as I know how to love I know I'll stay alive
I've got all my life to live I've got all my love to give
I'll survive..I will survive Ohh go on now go
Walk out the door just turn around now cuz your not welcome anymore
..




Syuhhh!!!!!!!!Stress Oo! Stress...!! Get the hell outta my life!!

Thursday, April 15, 2010

KAMI PI KUANTAN!!

Hi all...
Lama nyaa tak update story kat sini..
Acik bz sket laa..
Ari Sabtu lepas Acik pi Kuantan tengok my MIL kat rumah kakak.
My MIL paralyze separuh badan sebab stroke. So, dia stay kat kampung (Jengka), tapi last week kakak ipar Acik amek dia duk Kuantan for 2 weeks.
Kami pun dah lama tak jalan2..pi Kuantan tu selain dr tgk mak, bleh jugak jalan2 berkelah bagai..
Kami sempat makan kat Tanjung Lumpur, makan sata & otak2 pure punya (dalam dia ada ikan fresh ko!), mkn seafood kat Tg Lumpur, berkelah kat Pantai Sepat & makan angin malam (sampai kenyang!) kat Teluk Chempedak..




Eiman 1st time mandi laut..Dia enjoy sangat2!



Eiman bersembang ape tah dgn Wan dia..

Thursday, April 8, 2010

DI SUATU PETANG YANG INDAH...

Ini kisah Eiman.

Eiman anak laki-laki kami.
Nama pun baby boy kan..
Ini cerita dia..


Mama tengok Eiman dok main diam2 je kat depan tv...So, Mama pun tinggalkan Eiman sorang2 kejap & pegi dapur siapkan dinner.

-

-

-

-

-

"Aik?? Apesal senyap sangat anak aku ni??" kata Mama dalam hati.

-

-

-

Takleh jadi ni, mesti pi check kejap..

-

-


MasyaAllah anak aku!!!


Muka Eiman bila kena marah...

video
Eiman kena marah...
PADAN MUKA Mama. Mama marah Eiman buat muka tak kesah. Gelak2 lagi..



Moral of the story : Eiman suka huruf S sebab nama Eiman start huruf S.

Ladies driver : BEWARE



Hye All!!!

Semangat Acik menambah entri arini..

Nampak tak gambar kat atas tuh? Ala2 kelabu asap sket coz cuaca panas terik, dalam keta plak gelap..

Lori gedabak tu mencilok depan Acik. Cess, berani sunggoh!

Takpe, itu small matter.

Ape yg Acik nk bebelkan kat sini adelah kepada kaum wanita (terutamanya), sila lah elakkan daripada mengekori rapat, atau memandu perlahan di belakang atau sebelah kenderaan2 besar camni..terutamanya lori simen. Bahaya...

1) Tayar lori2 besar ni very the gigantic uols..Kalau kat sebelah diorang tu cuba tengok sket, tak ke sampai ke tingkap kita tingginya - exeption 2 all yg pakai keta gigantic ye! Dibuatnya masa tengah berjalan ada batu ke, tergilis dan tercampak ke tingkap kita dan pecah, sapa nk bayar? Mungkin suami atau boifren atau ayah kita, tapi sapa pulak kena marah nnti??Kita jugak...

2) Lori2 ni tinggi, sangat bahaya kalau di kat sebelah depan kita..mana tau dia nk cilok sesuka hati & tak nmpk kereta kerdil kita ni??Kan bahaya..

3) Tahukah anda, lori simen takkan berhenti memusingkan benda alah bulat besar kat blakang dia tu? Kalau tak silap Acik, if dia termatikan dalam 2 minit pun lori tu bleh rosak.. Kalau tak tahu, elakkan lah lepas ni ye..Mana tau ada sisa2 batu/simen keras yg terpelanting ke keta kita..menjawablaa nnti..


Contoh 1 : Bayangkan uols yg kat keta tu..Heee..seram!



Contoh 2 : Ni lagi seram!



NO-NO-NO....Never3!! OK??

Ok, pesanan khidmat masyarakat ini dibawakan oleh Mama Sohayl..



Sekian, harap maklum.. Dadadida~

WHIPPING EIMAN'S POTATO

Salam,

Ado pulak mase Acik nak me'whip'kan makanan Eiman ek??

Kisahnya gini,
Mase baru nk start solid kat Eiman dulu kan, Acik banyak bace buku/majalah/blog/web bagai tentang persediaan makanan pertama untuk baby (katenye semangat!!). So, pas dah puas menimba ilmu tu Acik pun bincang laa dgn Abang tentang tanak guna same blender untuk blend baby food (alasan nk mintak blender baru la tu!). So, kami dah survey, dapatlaa Kenwood mini chopper. Cute sangat. Beli kat Jusco masa JCard Member's Day (kan Acik da ckp, ada byk kali..hehehe!!), lepas tolak diskaun & voucher, harga yg kami bayar hanyalah RM70 sahaja. Oklaa kan? Harga asal RM100 lebih laa..x sure.


Ni laa antara yg Acik consider..Last2 amek yg last skali tu..Cute kan?


So, semalam Acik pun godek2 laa benda alah tu, nk wat whipped potato kat Eiman. Sebenarnya Acik dah penah guna dah sebelum ni, tapi wat blend nasik & potato, nasik & carrot..Potato ni, first time. Eiman mmg favourite dia potato. Aritu pi KFC beli whip potato without gravy, Eiman makan separuh in no time ko! Cepat je dia nganga, kadang2 tu tak sempat nak scoop dia dah nganga balik..Anakku, janganlah engkau makan macam Mamamu....Aduhai..

Yg Acik wat ntuk Eiman ni memang potato only. Takde perasa/garam ke, apa ke...So, mmg pekat gila laa. The idea is to put it in a fridge and bila nak guna je, bancuh dgn air panas sket. Dua kali blend (since benda tu cute sesangat!) dapatlaa separuh tupperware..

So, inilaa hasilnya...! Selamat menjamu mata!


Kat dalam chopper lagi..


Ni laa rupanya..very d thick, ok!



Tadaaa~~ Dah siap!

Gitulaa ceritanya..Sekian, makasih!

Tata!



Tuesday, April 6, 2010

JCARD MEMBER'S DAY

Hello!
Acik baru balik dari Aeon Cheras Selatan ni..
Stakat ni, inilah JCard Member's Day yg ter'sekejap' penah Acik pegi.
Selalunya bertapa dari pagi sampai petang...
Harini cuma dari 12.30 sampai 2pm je..
Nak tau ke kenape?
Takdok pitih laa uols...
Walaubagaimanapun, sempatlaa rembat seadanya..
Macam biasa, semua Eiman punya..


Acik pi dgn Mek Tok ni.. Gee!! Teman shopping-mengular-makan Acik yg setia..


Suasana sebenar di Jusco..macam ni, tak ramai sangat. Acik penah gi Jusco Member's Day yg lagi ramai. Sampai takleh jalan..

a
Siap ada lelong Happy Hour.. Comforter Set Queen Size RM89.90 je uols..pastu dpt free 2 bijik bantal. Acik tak beli pon. Musim panas, umah takde aircond, tak perlu comforter. Abang pun dah cukup mengomfortkan. Ahahaha..


Iman bergegar bila tengok ni..Masuk belek2 je. Sales memang bleh wat Acik yg takde duet ni gila meroyan..


Ni untuk Eiman - 8oz BPA Free bottle. ape brand tah, tak sure.


ABC yang ade kat umah tu besar2, ni kecik2.. Supercute!


Ni mainan utk Eiman, bila tekan2 kuar bunyi benda yg ditekan tu.. Sorry Eiman, Mama takkan latih diri Mama untuk memanjakan Eiman dgn Ficher Price, Vtech bagai...Satu: kita bukan orang kaya. Dua: Eiman bkn tau mahal ke, murah...


Last skali Acik beli Pureen ABD utk basuh baju Eiman. Sangat murah, normal price RM17.90, offer tinggal RM9.90. Acik sambar 2 bijik..

So, itu je laa yg Acik belanja.. Total smua RM49 jer..Again, amount paling sikit Acik penah spent kat JCARD Member's Day..Bukan apa, selalu sgt Jusco buat Member's Day..Merata tempat..So, kalau spent banyak kat sini, nnti kat tempat lain tak cukup plak kan?? ;p


Adios!