Followers

Monday, May 9, 2011

Singapore City Tour

As-Salam all, ape kaba?

Lama betul Acik tak berceloteh kat sini..Bercutinya 4 hari, berehatnya dekat seminggu jugaklah..ade ke yg dah rindu-rinduan? Acik lagiiii rindu tau.. =)

Sebagai kenang-kenangan dan panduan di kemudian hari, Acik naklaa update perihal percutian bajet Acik ke Singapore last week. Tidak, tiada itinerary. Kami memang ada plan, dan follow plan tu. Tapi bila dah ‘ada’ di sana, semua aci redah je I tell you..! So, taknaklaa cakap banyak, mai tengok gamba sambil Acik cerita-ceriti.. =)

Open Top FUNVEE Bus...Kami tour city area naik bas ni laa.. =)

Dalam bas. Tingkat bawah.

Suka betul Eiman naik Spore Flyer. Tak takut langsung!

Abang cuba tolak 'ship' atas Marina Bay tu nak bagi jatuh..

Eiman buat geng botol susu dahhh...

Ni pulak Dukw Tour. 1hr tour yg sgt best dan guide yg tau serba-serbi. Haruslah kan??

Nampak clear laa amek gamba bawah Marina Bay ni naik Dukw Tour..

Esplanade, or as Singaporean called the 'durian'..

Kami tak jumpa Merlion langsung sebab maknya dah dikurung dalam ni selama sebulan utk promosi Merlion Hotel. Sapa nak bangun tido nampak kepala singa terus, sila book hotel ni for SGD258 per night. Horror!

Kondo paling murah di city area, mengadap laut ni adelah SGD1Million! Ko mampu?

Lepas Tour, Eiman terleleh sudah.... =)

Jalan2..Bangunan ape tah kaler merah ni..

Jalan2 ke City Hall Station, berenti sat tengok view. Ada duit lebih blehlaa book river cruise plak..

Peranakan Place...Ada restoren Baba & Nyonya..

Masjid Angullia

Yg ada kubah biru tu, Spore Palace of Justice, yg mcm UFO tu building lama dia.

The floating stadium.

Pit stop F1. Mereka tiada litar khusus, F1 race atas jalan besar je. So, yg ade hanyalaa pit building.


Sekian utk hari ini... Tunggu next entry ye? =)







3 comments:

  1. em..nak gak naik bas tu..hehe ^^

    ReplyDelete
  2. wahhhhhhh..jln2 spore....best!!

    ReplyDelete
  3. Kak Lynn: Jom ler!

    Ejan: Sangat best!! Berbaloi2... =)

    ReplyDelete