Followers

Sunday, June 20, 2010

HAPPY FATHER'S DAY PAPA!

Salam,
Entri kali ni khas untuk Abang...





Tak kesahlah apa orang nak kata pasal Father's Day celebration (hari paderi la, itulaa, inilaa), yang penting kami sambut in our own way. Bukan sambut apa pun. Acik beli hadiah kat Abang je.

Abang,
Thank u for everything.

Ma nak imbas balik saat2 Abang bergelar Papa.


Camne laa perjalanan hidup kita pasni kan Abang? Yang penting, Abang ada Ma...Ma ada Abang.

090909 : Abang orang kedua yang Azankan Eiman. Sebab masa Doc bawak Eiman kuar, Papa tengah solat. Tengah doa untuk Mama. Doesn't matter, yang pasti Papa dah jadi Papa tepat jam 1015pm, on 090909..Alhamdulillah.


Sohayl Eiman Bin Sabarudin

100909 - 101109 : Mama dalam pantang. First week Papa tak tido, in fact..semua orang tak tido sebab jaga Eiman. Eiman berjaga malam & suka nangis2. So, Papa banyak jaga Eiman. Dalam first week tu jugak ada 3-4 kali Papa mop & basuh kitchen rumah Tok Mama sebab Mama terkucil di tengah jalan. Mama had a very bad experience dengan urine tube (dont ask). So, minggu pertama tu proses buang air kecik tu memang seksa. Dengan tak lawasnya, takleh control nya..Nasib baik ada Papa. Thank u, Papa. Masa dalam pantang ni jugaklaa Papa dah cipta banyak lagu dodoi untuk Eiman. Papa ingat tak? Yang pasti, kita tak penah berenggang walau sehari pun dengan Eiman during night time. Thank u, Papa.


Kenangan masa tengah pantang. Papa sampai tertido jaga Eiman tengah2 malam.


Year 2010: Kita start pindah balik ke rumah sendiri. Bermula laa our parenthood journey. Diary dia lebih kurang sama tiap2 hari -

Pagi: Papa angkut barang2 Eiman, barang2 Mama masuk keta. Ada lebih kurang 6 bags loaded with various things like cooler bags, diaper bags, laptop, Mama's handbag, Papa's work-bag...


Macam2 Papa angkut

Petang: Lepas amek Eiman, Papa amek CD kotor Eiman, basuh & letak dalam baldi. Papa tengok dirty laundry, kalau dah banyak Papa basuh & jemur (cos Mama tak sampai, tinggi).

Malam: Lepas dinner, Papa cuci pinggan, cuci botol susu Eiman, Ebm bottles & sterilize them all.

Awal pagi: Tiap2 kali Eiman jaga, Papa yang tolong dodoi balik. Papa suh Mama rehat. Papa slalu kata, "Ma doalaa bagi Abang sihat selalu. Setakat ni Abang kuat lagi. Kalau Eiman sakit, kita sama2 tengok. Tapi kalau Ma sakit, semua orang susah. Ma jagala diri Ma, rehat banyak2, jangan sampai sakit. Abang sakit, takpe..Tapi jangan Ma yang sakit".. =(



Aduhai, banyak tuu yang Abang buat..Dahtu, Ma buat apa selain dari masak & lipat baju?? Teruk sangat Ma rasa. Ma tau Ma slalu take for granted in everything. Jahat kan Ma? Slalu marah2 Abang tak tentu pasal. Ya Allah, Ma rasa bersalah sangat2 kat Abang. Tapi dalam masa yang sama bersyukur sangat2 sebab dapat suami yang ringan tulang macam Abang. Thank u, Abang. Ma berdoa supaya Abanglah satu2nya suami Ma dunia akhirat, semoga Allah panjangkan usia kita, panjangkan jodoh kita hingga ke akhir hayat.


Anak manja Papa

Eiman & Papa


Orange SUPER Heroes!


I am proud of these 2 heroes of mine.

Selamat Hari Bapa untuk Papa Eiman, Sabarudin Noh. Abang adalah anugerah terindah dari Allah untuk Ma, dan Eiman adalah anak yang paling beruntung kerana dapat Papa macam Abang. Hanya Allah yang dapat membalas jasa2 Abang kepada kami.

HAPPY FATHER'S DAY, PAPA!!!


Papa bangun tido terus dapat present. =)


Dak tecik plak yg over ok!


Tadaaa!!! Papa suka benda2 hiasan camni.


Dari jauh nampak cam ada pokok atas mini waterfall tu, tapi sebenarnya pasu pokok tu kat blakang waterfall.. =)

Ok, dah abis. Bye.. =)

2 comments:

  1. Nyum...
    sgt touching story awak neh!!
    suka baca!! i like ;)

    ReplyDelete
  2. Otai..Hehe...Masih sebab bace.. =)

    ReplyDelete